« Var 5:e sekund dör det ett barn | Startsidan | Artikeln om bloggning i InternetWorld »

9 december 2004

En joker i leken

Nu slänger Folkpartiet in Marit Paulsen som en joker i leken och hoppas därmed vinna många röster från pensionärerna, eftersom hennes nya roll i partiet ska vara att leda folkpartiets arbetsgrupp om äldrepolitiken.

Jag tänkte nästan säga att har vi inte tillräckligt med äldre politiker så att det måste till en äldrepolitiker?

– Vi måste ställa större krav på yngre, friska pensionärer, säger hon till Svd.

– Fler i den gruppen borde kunna hoppa in som sommarvikarier och ta extrajobb, anser Marit Paulsen. Flexibiliteten på arbetsmarknaden ska de äldre stå för, inte de yngre.

Lång näsa till alla skolungdomar som vill ha ett sommarjobb. Lång näsa till alla som studerar och behöver jobba extra för studielånet inte räcker att leva på. Lång näsa till alla icke-pensionärer som är arbetslösa eller kommer att så bli. För varslen duggar tätt. Varslen kommer fortsätta att hagla som spön i backen, oavsett vilka som sitter i regeringen nu eller efter 2006.

I går var det Rörstrands porslinsfabrik som läggs ned. Snart kanske det blir Opels tur i Trollhättan? Inom en kort framtid kan det bli tusentals civilingenjörer och andra välutbildade inom IT, eftersom det blir billigare för företagen att anställa dito från exempelvis Indien och låta dem jobba på distans. Som en företagare sa på TV i går, för en svensk anställd får vi fyra indier som gör exakt samma jobb lika bra.

Marit Paulsen tycker även att det är viktigt att pensionärer motionerar, äter sunt och inte dricker för mycket alkohol, helt enkelt för att sjukvården inte ska bli överbelastas. Det gäller väl inte bara pensionärer utan oss alla?

// Annica Tiger

Annica Tiger december 9, 2004 1:10 EM