« Katastrofens omfattning bara växer | Startsidan | ICA-kuriren drar in upplaga »

28 december 2004

Dödstalen bara stiger

När jag berättade för B. i början på december att jag tänkte boka en resa till Phuket i Thailand inför jul/nyårshelgen så sa han:
– Vad du än gör, åk inte på julafton.

Jag beställde resan en vecka senare för B.s skull och skulle alltså ha åkt först nu på nyårsafton. Tänk om jag hade åkt som tänkt? Tänk om jag inte tagit hänsyn till B.s önskan? Tankarna far genom huvudet. Tänk om? Tankarna far till alla andra som inte hade sådan tur. Tankarna far till alla som inte fått besked, vare sig om deras anhöriga lever eller är döda.

Jag ser rapporteringen på TV och läser i media. Jag får inget annat ur händerna. Jag känner mig bara ledsen, modstulen och mår dåligt. Jag har gråtit flera gånger i dag, tårarna bara kommer. 40.000 döda är senaste siffran hör jag på TV:n i bakgrunden, just i skrivande stund. Den lär stiga. Det är ofattbart.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 28, 2004 2:46 EM