« SL stoppade nakenannons | Startsidan | Bloggtreklöver 2 »

25 november 2004

Seriestart: Faktum

Missa inte programmet Faktum i kväll 20.00.

I första programmet:
Faktums reporter Gellert Tamas, författare till bl a Lasermannen, avslöjar nya fakta i Calle Jonsson-fallet, svensken som anklagas för mordförsök på Kos.

Jäv är ett ord ofta används, men här torde det vara tillämpligt. De två poliser som gjorde en kritisk analys av grekiska polisens arbete visade sig vara Jonssons styvmorfar och en nära vän till familjen, sades det i Aktuellt vid 18.00-sändningen.

Det ger i alla fall mig en liten däven smak i munnen. Intressant är redovisningen att de största dags- och kvällstidningarna har publicerat sammanlagt 172 artiklar om fallet. Jämför det med media och dess ointresse av fallet Dawit Isaak så är det något att fundera på.

Än mer fundersam blir jag när jag ser att av sammanlagt 241 citat kommer 177 från Calle Jonssons sida, från honom själv, föräldrarna eller någon av advokaterna. Från de grekiska myndigheterna kommer bara sju citat, varav endast två från grekisk åklagare.

Jag har hört från så många andra håll uppgifter om denna unga gosse – men det låter jag vara osagt, jag lägger mig inte i skuldfrågan. Det får den grekiska rättvisan ta hand om.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 25, 2004 6:57 EM