« Intimkirurgi | Startsidan | Envisa spammare »

1 september 2004

Sönderrostat avgasrör

Jag besiktade min Skoda Felicia i dag. Besiktningsprotokollet fick en sådan söt röd lapp, "Fordonet har underkänts vid kontrollbesiktning". Det kan jag förstå när avgassystemet har rostat sönder så att man kunde sticka in fingrarna på flera ställen :). Enligt besiktningskillen lär det trilla av vilken dag som helst och det gjorde att jag lättade lite på gasen på hemvägen på E18. Det vore penibelt att tappa det på motorvägen och framförallt trafikfarligt för efterföljande trafikanter. Om en vecka får bilen ett nytt avgassystem.

Jag tycker att bilprovningen är bra. Definitivt för sådana som mig som inte meckar med bilen själv, förutom då att jag byter strålkastarlampor själv (förunderligt lätt att göra på min bil), kollar oljan och fyller på spolarvätska vid behov. Att kika under bilen har aldrig fallit mig in att göra, men det kanske är dags att börja göra det. Det är surt att behöva åka och göra en ombesiktning, men det är bara att bita i det sura äpplet och konstatera att det är mitt eget fel och ingen annans.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 1, 2004 2:36 EM