« Sönderrostat avgasrör | Startsidan | Våldspornografi »

1 september 2004

Envisa spammare

Envis liten rackare, buy-cialis.ws. Med någon timmes mellanrum och i intervaller på var tredje minut sedan 2004.08.31 03:48:46 har någon otröttlig individ eller måhända ett script (det kanske finns färdiga program till detta rentav) spamma min blog 112 gånger och nekats då urlen som finns i spammet är inlagd i Blacklist och först 2004.09.01 02:43:55 slutade spamförsöken. Don´t take NO for an answer? Eller något ditåt? Det har varit från samma IP-nummer hela tiden så jag slängde iväg ett mail till den abuseavdelning det stod att man skulle kontakta vid abusefrågor. Det kan ju vara så att någon obehörig använder deras servrar eller så är det någon av deras kunder, det får de kolla upp om de nu orkar bry sig.

Det kan inte bara vara min blog spammaren försöker lägga in kommentarer i. Då börjar jag fundera på hur många stackars ettor och nollor som sänds fram och tillbaka på nätet helt i onödan. Om man adderar alla dessa ettor och nollor lär det väl bli x antal. Vart går gränsen för när nätet i stort kan tänkas påverkas negativt (bli slött alternativt överbelastat) av alla dessa spamaktiviteter som pågår dygnet runt via spammail (som sägs vara uppe i orimliga 70% av folks mailskörd om de inte har spamfilter på sin webserver eller i sin dator), spaminlägg i gästbocker, spaminlägg i forum och som här, försök att spamma bloggar?

Det kanske är dags att börja ta betalt för utgående och eventuellt ingående trafik? Det kostar i princip inget att sända hundratusentals spammail i dagens läge. Men om de som äger fibrerna och ISP:arna började ta betalt för det som sänds ut i form av ettor och nollor på nätet skulle det kunna påverka spameländet? Jag har inte kunskaper nog att svara på den frågan. Men fundera går ju alltid bra.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 1, 2004 4:21 EM