« Pappor ta ledigt! | Startsidan | WinZip »

3 september 2004

Småbarnspappor varslas

Småbarnspappor förlorar jobben.

Fler och fler nyblivna manliga småbarnsföräldrar får sparken vid nedskärningar vid småföretag i Norrbotten, trots att de har flera gånger längre anställningstid än de som får vara kvar.

Förklaringen till det är de nya LAS-reglerna som ger företagen rätt att undanta två anställda vid uppsägningar. Nu slår Handelsanställdas förbund larm om det som facket upplever som ett missbruk av reglerna.

– Det här innebär att män med lång anställningstid riskerar att slås ut från arbetsmarknaden. De får barn och sedan förlorar de sina anställningar, säger Handels ombudsman i Luleå.

Huvaligen! Så får det väl inte gå till? Detta innebär ju att männen kommer att halka efter både lönemässigt och får sämre möjligheter på arbetsmarknaden.

För sjuttont tanter, se till att ni delar föräldraledigheten och VAB (vård av barn) så att detta oskick försvinner. Så här får det ju inte bara vara. Tar ni kvinnor ert ansvar så kommer nog detta ofog att ständigt och jämt diskriminera män försvinna och dessutom tror jag att männen kommer att vinna på det rent lönemässigt.

// Annica Tiger - vaknade i upp- och nedvända världen idag

Annica Tiger september 3, 2004 7:29 FM