« Bilder från Bulgarien | Startsidan | Bordellhärvan »

21 september 2004

Nyhetsflödet

Nyhetsflödet under senaste veckan har enbart varit CNN och där har de mest pratat om orkaner. Det verkar vara ovanligt många orkaner i år och osedvanligt svåra väderleksförhållanden har det varit för övrigt runt om i världen med mycket nederbörd och svåra översvämningar. Är det en slump? Är det växthuseffekten? Jag blir i alla fall oroad.

Så till något helt annat. Varför vill inte Mijailovic längre vara svensk medborgare? Är man psykiskt sjuk om man ens kan göra en dito ansökan? Jag tycker inte om hans manipulerande med de svenska myndigheterna och tror inte en sekund på att han är i behov av rättspsykiatrisk vård istället för fängelse. Det kanske låter hårt. Men så känns det rent spontant.

Nu hörde jag att han påstås ha försökt ta livet av sig och förflyttats till Huddinge rättspsyk. Mycket passande tidpunkt måste jag säga, inför det att målet kommer att tas upp i Högsta domstolen, där Mijailovic kan dömas till livstids fängelse.

Han är orolig för att sitta i svenskt fängelse eftersom alla kommer att känna igen honom. Tja, det hade han kunnat tänka på innan han begick mordet. Sverige har ett avtal med Serbien-Montenegro som gör det möjligt att överföra fångar, men jag hoppas att det faktum att han varit svensk medborgare så pass länge förhindrar att detta avtal används.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 21, 2004 1:58 EM