« Ett land utan kvinnor | Startsidan | Lunchgodis »

30 september 2004

Finns hemligheten i graven nu?

Pettersson tog hemligheten med sig in i graven.
Det går inte att döma och lagföra en död man.
Må han vila i frid. Det fick han inte göra när han levde.
Han var en plågad själ, det speglades sig i hans ansikte.

Men frågorna kvarstår och lär kanske aldrig få ett svar. Är det viktigt att frågorna besvaras? Ja, det tycker jag, om inte så för Palmes anhöriga. Det känns även viktigt för mig. Palmes död orsakade ett stort sår i vårt samhälle, ett sår som ännu inte läkts utan ärren har hela tiden rivits upp; nu senast i och med mordet av Anna. Jag, som så många andra - och givetvis speciellt de anhöriga, vill ha ett avslut på detta, få knyta ihop säcken och gå vidare.

Det enda sättet att få frågorna besvarade är att de som vet något om sanningen nu tar bladet från munnen. Många har dött, som kanske hade svaren. Tiden tickar. Att Palmes hustru klockrent pekade ut Pettersson bland fler andra män har negligerats och ifrågasatts. Varför förstår jag inte.

Den tekniska bevisningen saknas och har alltid saknats, vapnet. DNA-prov och annat var inte så aktuellt på den tiden och frågan är om det nu, så här många år efteråt, finns något bevismaterial sparat som det går att ta prov på. Angående vapnet tycker jag fortfarande att Palme-utredningen ska ta och kolla med den före detta skrothandlaren norr om stan som säges fick ett erbjudande att köpa vapnet och givetvis den sades komma med erbjudandet.

År 2001, om jag inte minns fel, sa Fylking detta nedan och hur det ska tolkas är upp till var och en:
– Pettersson har lidit av att se hur Lisbet Palme inte blivit trodd.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 30, 2004 7:18 FM