« Manga | Startsidan | Getingsommar »

11 augusti 2004

Tack

Det lilla ordet tack. Fyra bokstäver. Men ack så viktiga. I vanliga livet (IRL) och på Internet borde vi kanske använda det ordet lite oftare?

En diskussion på anslagstavlan på min HTML-guide handlar just om detta lilla ord tack och därav denna text med lite personliga funderingar. Det finns tre goa killar, som är oerhört duktiga, och som lägger ned mycket krut för att svara på frågor på anslagstavlan. Jag är dem evigt tacksamma och försöker att visa det då och då, men jag kanske ska göra det lite oftare.

Det finns många människor på Internet som lägger ned mycket tid och energi på att vara andra till hjälp. Det verkar som om många tar det för givet. För att de ska orka behövs bränsle. Det lilla ordet tack fungerar alldeles utmärkt som bränsle eller cred på annat sätt. IRL kan det räcka med ett leende, en nick och ögonkontakt. Men även där, som det ges exempel på i tråden på anslagstavlan, skulle ordet tack kunna användas lite oftare. När det gäller Internet som är textbaserat syns inte vårt kroppsspråk. Då är ordet tack än mer viktigt. Inte för att man ska skriva tack i var och varannan mening :) eller varje mail. Men kanske någon gång?

Under årens lopp har jag besvarat frågor om html och abuse via mail, men i kanske ett fall av tjugofem har en återkoppling gjorts i form av ett mail där de tackat för hjälpen. I de andra tjugofyra fallen kanske den som fått svar inte tycker att jag har varit till någon hjälp :). Vad vet jag?

Jag har i alla fall börjat bli alltmer kortare och kortare i vissa av mina svar och lägger inte ned så mycket krut på mail från helt främmande människor som inte ens orkar presentera sig och använder fantasifulla hotmail-adresser, inte verkar ens fundera över om den de skriver till är en levande männniska man kanske i alla fall ska kosta på ett "Hej" till, samt kräver i mailet "Svara snabbt" eller "Svara genast".

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 11, 2004 6:42 FM