« Bugg-fix | Startsidan | Skuldsanering »

6 augusti 2004

Spam i bloggar

Jag vet inte om fler har tänkt på detta, som får automatgenererade spam i bloggen. Det är ofta samma inlägg hela tiden som matas på med spam har jag precis upptäckt. Jag har två inlägg som drabbas speciellt. Jag ska checka om min teori stämmer och lösningen blir då att stänga av kommentarsmöjligheterna på just de mest frekventa inläggen som används av spammare.

Tanken far genom huvudet att det säkert finns en lista till salu någonstans i spamkretsar. Tanken är inte orimlig. De säljer maildresser för spamändamål. Det finns säkert en möjlighet att tjäna en hacka på att sälja urlar till inlägg att spamma på. Det måste tydligen vara värt mödan att spamma bloggar, om inte skulle fenomenet självdö.

Blacklist stoppar som tur är det mesta. Men hela tiden dyker nya urlar upp. Jag kan hantera fyra, fem spaminlägg om dagen utan att förta mig. Men en dagen jag drabbas av samma sak som Chadie, hundratals spaminlägg på en gång tänker jag nog annorlunda. Den första juli hade jag 1625 entries i min Blacklist, idag är det 2036 (efter att ha uppdaterat min blacklist-list nu 2074 stycken). På drygt en månad har fyrahundra nya spamurlar blockerats. Det är enorma siffror.

Det händer mycket intressant inom bloggvärlden just nu. Fler och fler resurser byggs upp och tillkommer. Nedan listar jag några jag dagligen använder och några som jag använder mer till och från.

Intressant
Mymarkup
Sweblogs
Blogkarta
Alfakrull
Dagbok på nätet
Kinja
Weblogs
Living in Sweden
Feeds
Goliat

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 6, 2004 6:01 FM