« Atens gator avlyssnas | Startsidan | Uthängda på nätet »

12 augusti 2004

Nakennyheter

Ursäkta rubriken, men det är vad det handlar om.
Nakna nyheter. Naked news.

Jag börjar tro att hela världen börjar bli naken- och bröstfixerad. Nakna bröst har blivit ett sätt att göra reklam. Hoppsan! Ena tutten råkade ramla ur dressen. Det var inte meningen. Men en bonus var ju att senaste skivan sålde som smör i solsken. Det är flera som anammat detta lite udda sätt att marknadsföra sig själv.

I Ryssland är nakennyheter en succé, Kanada funderar på att ta efter. Nu har Storbrittanien fått nakennyheter. En liten notis i Expressen på sidan 31 längst ned handlade om detta, med bild på damerna i fråga. Ett nyhetsprogram lanserades i går i London där två tjejer är nyhetsankare. De ska presentera nyheter samtidigt som de klär av sig.

Hur seriöst kan det vara? Se till att ta de viktigaste nyheterna först och mot slutet, när halva tittarskalan sitter upptagen med att onanera, kan de mindre viktiga nyheterna läsas upp. Vädret i Storbrittanien är alltid regn och rusk, de kan de ta sist som lite avkylande efterspel. Vilken pellejöns kläckte denna programidé. Knappast en kvinna. Skulle Rapportgubbarna börja näcka i sändning skulle jag garanterat byta kanal. Det är inte nyhetsankaret som ska stå i fokus. Det är nyheterna. Jag vet inte vad jag ska tro. Det är inte första april?

Här i Sverige rasar en bröstdebatt. Kvinnor med platta tuttar är duktigare på matematik än storbystade kvinnor klämde professor Dahlström ur sig i en debattartikel och menar på att de plattbröstade inte är så tydliga i sina erotiska signaler. Men hallå? Inte ger man erotiska signaler enbart med brösten? Inte räknar man med tuttarna? Då kommer man ju bara till ett plus ett är lika med två. Ranelid och Skugge, som förut var i luven på varandra, enas i denna debatt. Deras omdöme är att det handlar om kvalificerat skitsnack. Jag är böjd att hålla med.

I samma debattartikel talades det om att en del kvinnor är mer androgyna och de skulle då vara feministerna. Redo att ta plats, våga ta strid, ha en vilja att leda och söker sig till mansdominerande miljöer. Hur det där sistnämda går ihop med mångas konstiga ideér om att feminister hatar män hänger jag inte riktigt med på. Men å andra sidan, denna bröstdebatt och underliga vanföreställningar hur en feminist ser ut och upptäder ids jag inte lägga ned så mycket energi på att ens försöka penetrera. Den ligger på en sådan låg nivå, inte ens i brösthöjd. Feminister är nog de allra flesta människor utan att ens veta om det. Vem vill inte ha ett jämlikt samhälle?

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 12, 2004 5:58 EM