« Klick! | Startsidan | Fredagsfyran v.34 »

22 augusti 2004

Modemstrul

Mitt US Robotics 56 K Faxmodem USB har uppfört sig lite underligt sista tiden. Det var ett helsike att få det att funka, men till slut fick jag en drivrutin från företaget. Först då gick det att installera modemet och få det att fungera med Windows XP. Men de senaste veckorna har det strulat från och till. Det var varit svårt att koppla upp, det lyckades ibland först vid tredje försöket. Jag har ljudet på så jag hör direkt när handskakningen inte fungerar som det ska. När jag väl äntligen blev uppkopplad var det till hastigheter som påminde om fornstora dar, 28 kbit/s.

Det är tur att jag spar dataprylar jag för tillfället inte använder och inte slänger dem, vilket jag annars brukar göra när det gäller allt annat. Jag dammade bara av mitt förra modem US Robotics Sportster Flash V.90 Voice PnP (COM1) som låg under skrivbordet och kopplade in. Det var bara att tuta och köra och nu fungerar det klockrent, första uppkopplingen gav en hastighet på 49,2 kbit/s. Tro mig, det är väsentlig skillnad mellan 28 kbit/s och 49,2 kbit/s.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 22, 2004 12:16 EM