« Dokumentärprogram | Startsidan | Bryderier om XP Service Pack 2 »

24 augusti 2004

Ljudlig animerad banner

När jag kom in på IDG:s sajt trodde jag att jag började höra i syne ;-) . Det sprakade i högtalarna och låten "Ju mer vi är tillsammans" spelades upp, inte bara en utan flera gånger. Jag som hatar bakgrundsmusik, alla varianter. Det är något som hör 1996 till. Inte år 2004. Inte på en kommersiell sajt. Basta. Tänk om man surfar tidigt (som jag som ibland vaknar vid fyrasnåret) eller sent och man hamnar på en sida med bakgrundsmusik - det är lätt att hålla sig för skratt medans man febrilt försöker stänga av ljudet. Nu var det mitt på dagen, men min irritation blev nästan lika stor.

Det är en reklambanner i Flash för Microsoft Office som antagligen är ursprunget till olåten. Den är animerad och det står "Ju mer vi gör tillsammans...ju lättare det blir. Att IDG säljer ned sig på detta sätt? Vad kommer härnäst? En fullskärmspopup i nyllet? Finns det något annat jag får kalla kårar av så är det fullskärmspopupper ;-).

Det ironiska är att första rubriken på sidan är:

Det svänger inte.
Kunderna ignorerar svensk musikförsäljning på nätet.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 24, 2004 5:21 EM