« Säkerhetshål i Mozilla | Startsidan | Skattesänkningar »

10 juli 2004

Valfusk i stora mått

Jag har börjat läsa "Korkade Vita Män" av Michael Moore. Redan i första kapitlet på sidan 21 började jag lyfta på ena ögonbrynet. Visst är det så att Bush utnämning till president var helt felaktig, tillkommen via rackar- och rövarmetoder - men att det var så illa hade jag inte en susning om.

Al Gore var den som skulle ha vunnit om allt gått rätt till och jag tror att världen hade sett helt annorlunda ut i dag om så skett. Men det lär vi aldrig få något facit på. Dessutom är det helt oväsentligt. Skadan är redan skedd.

Röstlängder manipulerades. Grova brottslingar får inte rösta i Florida. De ströks då inför valet på anmodan av Katherine Harris – medordförande för George W Bush presidentkampanj, men av bara farten följde många med liknande namn, födda på samma dag osv. 173.000 ströks ur röstlängderna i Florida, merparten skulle troligen – om de nu skulle ha gått till valurnan – röstat på Al Gore. Otroligt! Vidden av det hela kunde ses då Linda Howell ströks ur vallängderna. Men hon var ingen brottsling. Hon var valövervakare i Madison County.

Massmedia i USA struntade i detta rättsövergrepp. Underligt! BBC grävde dock i denna unkna skandalösa historia och till slut tog tidningarna Los Angeles Times och Washington Post upp skandalen, men några ringar på vattnet blev det inte. Det tystades väl ned? Visste du om detta?

Jag tyckte hela historien var så otrolig att jag var tvungen att surfa ut på nätet för att se om jag hittade något som kunde styrka detta.

Al Gore påstås ha förlorat mot Bush, 537 röster ska ha varit till fördel Bush. Tja, min slutsats blir då att hade alla fått rösta som förvägrades detta hade siffrorna sett helt annorlunda ut. Röstsedlar som var olagliga räknades, om de var till Bush fördel förstås. Jag ser framemot att läsa fortsättningen på boken "Korkade Vita Män". Risken är väl att jag lär dö av en hjärtinfarkt eller får en stroke uppkommen på grund av ilska och upprördhet :\.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 10, 2004 5:48 FM