« Valfusk i stora mått | Startsidan | Vad skulle du göra? »

10 juli 2004

Skattesänkningar

Bosse Ringholm hade spenderbyxorna på sig i Almedalen. Han lovade framtida skattesänkningar. Det handlar om några hundralappar i månaden för de flesta svenskar. Hur dessa fjuttiga hundralapparna per person skulle kunna bidra till ökad konsumtion och därmed bidra till fler jobb är för mig en gåta. Får jag ett par hundra över varje månad, inte springer jag ut och konsumerar upp dem. Det finns hål att stoppa dem i, likt det finns i statsbudgeten misstänker jag.

Bosse Ringholm menade på att löftena om höjda barnbidrag och ett höjt tak i sjuk- och föräldraförsäkringen snart kanske kan infrias, om ekonomin så tillåter. Jag har inget emot att så sker, men då ska det finnas täckning för det i budgeten. Vi kan inte finansiera vår välfärd genom att låna till den.

Det var inte länge sedan det var på tapeten att tjuva (eller som det så vackert kallades; överföra) miljarders kronor från pensionsspararnas pengar för att täcka hål i statsbudgeten. Hur har Sveriges ekonomi kunnat förbättras så radikalt på en sådan kort tid? Jag får inte det hela att gå ihop. Behåll dina skattesänkningar Bosse Ringholm. Jag kan bjuda på några fjuttiga hundringar i månaden så att statsfinanserna håller sig inom budgettaket och att det inte behöver dras ned på välfärden.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 10, 2004 11:55 FM