« Gåva eller lån? | Startsidan | Avelsfarmer »

13 juli 2004

Rasistvåld

Gudmundson och Stationsvakt har bloggat om detta, säkert finns det många fler som gjort detsamma.

Saxat ur artikeln i Aftonbladet:
Med antijudiska slagord gick de sex tonåringarna i Paris, med rötter i Nordafrika, till angrepp mot den 23-åriga kvinnan och hennes bebis. De vräkte omkull barnvagnen, klippte av kvinnan håret och ritade hakkors på hennes mage.

Förövare med rötter i Nordafrika? Kan det då vara ett nazistiskt dåd? Troligen inte, ändå görs kopplingen i artikeln då det hänvisas till att kyrkogården i Herrlisheim är en av de platser som har blivit nerklottrade med nazistiska symboler. Det finns andra grupperingar som när ett hat mot judar och kan tänkas utföra rasistdåd mot just judar. Brukar inte nazister hata invandrare och spöa upp dem, plus att de när ett hat till judarna; som liksom är inbyggd i själva nazismen?

Fegt att vara sex mot en. Fegt att slå en kvinna (hur det än är så är en kvinna oftast fysiskt svagare). Fegt som fan att ge sig på en människa som har en bebis i barnvagnen. Fegt av människorna runt omkring i tunnelbanetåget att inte ingripa. Fegt. Fegt. Fegt.

Jag har aldrig märkt att det finns ett öppet hat mot judar i Sverige, förutom de kommentarer som görs i olika forum av knäppisar. Har det förekommit att judar har har överfallits, likt som detta som skedde i Frankrike?

Rasismen florerar, men är den inte riktad mot invandrare och är det inte ofta då nazister (skinnskallar) inblandade? Många invandrare och även anti-rasister har råkat illa ut och till och med blivit dödade i Sverige. En och annan nazist har säkert mött sin överman också?

Hur skulle du agera om du såg någon bli misshandlad? Skulle du göra ett envarsingripande på egen hand? Jag skulle nog inte göra det. Inte ensam. Jag är inte speciellt stark rent fysiskt. De kurser jag fick, som väktare, i självskydd känns inte som något att luta sig mot i en sådan här situation. Men jag skulle säkert bli hemskt upprörd och försöka få med mig mina medpassagerare så att vi tillsammans kunde ingripa. En större mobb kan kanske hantera en mindre mobb? Svåra frågor. Jag hoppas att jag aldrig behöver ställas inför en sådan här situation någonsin.

Jag tycker inte om våld, i några som helst former.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 13, 2004 5:49 FM