« Knutbydomarna | Startsidan | Skanska vill sänka lönerna »

30 juli 2004

Fredagsfyra och lite annat

Nördiga tatueringar. Där ligger min tiger i lä :). BTW - jag fick ett mail i dag från en kille som plåtat sin tatuering och sänt den till mig, ett tigerhuvud.

Kontorsvänlig porr, http://www.porr.at/. ;-) Nej, det är inte första april, men ändå....

Fredagsfyran:

1. Har du studerat något efter grundskolan/ gymnasiet?

Två-årig el-tele samt tre terminer specialkurs för skötare i psykiatrisk vård, förr hette det mentalskötare. Sedan har jag, när jag jobbat, gått en hel del kvällskurser och läst data, språk, företagsekonomi, bokföring och lite annat smått och gott. Just for fun! Jag har, när jag var arbetslös i början på 1990-talet, gått några hela kurser på Komvux, IT/PC-samordnare och Intranät. Sisådär var de kurserna, men lite matnyttigt snappade man väl upp, även om vissa av lärarna var rena rama katastoferna :). För några år sedan gick jag på Poppius journalistskola och på Folkuniversitetet och läste några terminskurser i ämnena typografi, copy och att skriva.

2. Om du skulle börja studera nu, vad skulle det bli?

Jag är för gammal att börja studera. Jag kan inte få studielån eller studiestöd. Men jag skulle gärna vilja plugga programmering eller något liknande. Trial and error i alla ära. Det funkar bra i det jag gjort so far. Men jag skulle vilja lära mig exempelvis C++ eller något annat från grunden och genom att plugga i en kurs så tvingas man att skärpa sig. Jag har blivit lite slö med åren tror jag. Dessutom så tror jag att ju äldre man blir, desto trögare blir man i huvudet. Teflonminne?

3. Vilket är/ var ditt favoritämne?

Svenska och matematik i grundskolan. Annars de senaste åren givetvis kurser gällande datorer och Poppius var rolig och intressant.

4. Var du/ är du duktig i skolan?

Får man skryta? Jaså inte? Skitsamma. Det tänker jag göra ändå. Toppbetyg för det mesta. När jag tycker något är roligt så kastar jag mig in i det med liv och lust. Utom under sjuan, åttan och halva nian då jag skolkade en hel del. Skoltrötthet och pubertet är en dålig kombination.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 30, 2004 6:51 EM