« Våga vara idiot | Startsidan | Uppföljning av nyheter »

11 juli 2004

Bondfångeri

Jag vet inte om jag ska bli smickrad eller förbannad? Ibland blir jag bara såååå less på nätet och de nollor som finns där, de verkar vara fler än ettorna – om vi ska tala binärspråk. Inte för att jag är speciellt elitistisk lagd, men jag kan inte uttrycka mig på annat sätt än att skriva att det finns nollor och ettor. That´s it. Så är det.

Jag upptäckte att ett webbhotell lurade besökare till sin sida genom att använda mitt namn i meta-taggar samt i texten i sitt "lockbete". Jag tänker inte gå in i detalj på hur det var uppbyggt, för nollorna som finns ute på nätet kanske kan få tips hur de ska göra. Själva är de för nollade att utföra det antar jag :( och jag tänker då inte hjälpa dem på traven.

Ett webbhotell! Ett webbhotell riktade mot svenska kunder. Jag säger bara det. Bondfångeri. Jag sände ett skarpt mail till dem och sa som det är, att jag tycker att det är ett djävla sätt och rena rama bondfångeri-metoderna. Tar de inte bort mitt namn i marknadsföringssyfte (eller vad man ska kalla det för) är väl Konsumentverket nästa instans antar jag. Jag mailade dem i första hand, för att det kan ju vara så att webhotellet själva är lurade av ett annat företag som fått i uppdrag att promota för dem och rent av omedvetna om bondfångeriet. Hör jag inget av dem dock, lär jag kontakta Konsumentverket pronto.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 11, 2004 4:07 EM