« Mörk historia | Startsidan | Ajajaj...det gjorde nog ont »

19 juli 2004

Apotekets nätförsäljning

Apotekets nätförsäljning går med brakförlust. Nätbutiken öppnades 2002 och i början var det bara tjugo till trettio kunder om dagen, numera har det ökat till ungefär 100 kunder om dagen. De flesta köper glidmedel och liknande artiklar som kanske kan vara generande för en del att handla över disk.

Utvecklings- och driftskostnaderna ligger mellan 10 och femton miljoner sades det på morgonnyheterna. Men väl värt kostnaderna att ha ett utbyggt och fungerande system enligt Apoteket, om och när försäljningen av receptbelagda läkemedel kommer att lanseras på nätet.

Jag själv hade inte en susning om att denna tjänst överhuvudtaget fanns. Eventuell lansering och information om möjligheten att kunna handla receptfria varor via nätet har jag missat totalt. Ligger felet hos mig eller har de inte lanserat tjänsten tillräckligt?

För 35 pix kan jag som bor via en lantbrevbärarlinje få det jag behöver köpa av receptfria mediciner hemkört fram till dörren. Men för den som bor i en storstad eller större samhälle med ett apotek runt knuten verkar det inte vara så användbart, med tanke på merkostnaden; förutom då kanske för funktionshindrade eller andra som har svårt att ta sig till butiken även om den ligger runt hörnet.

En fråga som kommer med automatik. Kommer det i framtiden, när de får sälja receptbelagda mediciner i stor skala, innebära att apotek läggas ned och kunder kommer att hänvisas till nätbutiken?

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 19, 2004 9:49 FM