« Jag har tur | Startsidan | Konstiga fläckar »

8 juni 2004

Vardag kontra strålglans

MaYBe SHe'S BoRN WiTH iT...?
Av en slump hamnade jag på en hemsida som gav lite dimension åt hur en snygg och sexig kändis skapas. Ja, skapas – för tro inte att de föds perfekta och inte besväras av, likt oss alla andra, finnar, kluvna hårtoppar, synliga porer, födelsemärken, torra armbågar, celluliter och andra trista små skavanker, både här och där.

Bilder visas på Christina Aguilera, Britney Spears, Pamela Anderson, Jennifer Lopez, Cameron Diaz och Tyra Banks. De anses ju vara några av världens snyggaste kvinnor och det var faktiskt intressant att se bilderna på dem när de ser lika alldagliga ut som oss alla andra jämfört med när de har piffats upp med foundation, lösögonfransar, concealer, puder, rouge, highlighter, ögonskugga, eyeliner, mascara, läppenna, läppstift, läppglans, ögonbrynspenna, mousse, mist, gel och allt vad det heter. Jag vet faktiskt i ärlighetens namn inte ens vad foundation, concealer, highlighter och mist är för något ens. Men det verkar vara väldigt effektivt. ;) Mycket effektivt.

På sidan visas även bilder på skådespelerskan Jamie Lee Curtis när hon tröttnade på denna cirkus och lät sig fotograferas helt utan smink, smickrande belysning och retuschering. Hennes avsikt var att andra kvinnor i hennes ålder skulle sluta jämföra sig med henne, eftersom hon naturell ser ut som vem som helst. Det tycker jag var modigt gjort och framförallt ger rätt signaler. Du duger som du är. Skönhet är ofta inte äkta, utan bara en yttre pålagd mask. Med smink kan man försköna. Med Photoshop kan man trolla.

Detta måste väl även gälla killarna? Hur ser Brad Pitt ut ostylad?

Kika gärna på länkarna längst ned. De var intressanta.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 8, 2004 5:51 FM