« För riktiga nördar? | Startsidan | Fredagsfyran dan efter »

18 juni 2004

Gratis barnmodeller

Butikskedja med märkeskläder bara för barn ska dra igång en stor reklamkampanj. De sitter i ett möte och pannorna läggs i djupa veck.

– Hur ska vi få tag på barnfilmer och barnbilder? Det kostar ju skjortan att anlita modellagenturer och reklambyråer, säger Tripp.

– Jag har en idé! De flesta spelar in filmsnuttar på sina egna barn eller tar kort till tusen. Varför inte utnyttja det på ett smart sätt, så det kostar oss så lite som möjligt, inflikar Trapp.

– Ja, vilken toppenidé, svarar Trull. Vi lockar med något hemligt pris, har vi inte kvar några sockiplast som blev osålda förra året? De som vi väljer ut bilder och filmer av får ju sina barn visade och bryr sig nog inte så mycket om att det hemliga priset bara är ett par sockiplast.

– Vi slänger ut lite info på vår hemsida så får vi se om några nappar, säger Vickevire.

Hej och hå! Sagt och gjort.

Samtliga bidrag som skickas in är avsedda att användas som reklamfilm. Guppi förbehåller sig därmed rätten att i samtliga inskickade bidrag:

* Ta bort "opassande" inslag
* Lägga till grafik, text och musik
* Använda filmerna för marknadsföring på internet, i TV, i butiker samt i e-postutskick till klubbsmedlemmar

Ren ekonomisk ersättning utgår ej för det material som används.

Rent spontant tycker jag nog att en rimlig ersättning ska utgå för de bidrag som väljs ut och används. Ett mjukt paket, vad kan det vara? Kanske ett klädesplagg för några hundringar? Hur mycket kan reklamen där barnen används generera till företaget? Säkert mer än ett mjukt paket. Jag tycker inte om när folk utnyttjas. Speciellt i sammanhang där det är lätt att ryckas med. Vem vill inte visa upp sitt vackra, rara, söta och alldeles underbara barn? Men varför göra det för att någon annan ska få avans?

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 18, 2004 7:52 EM