« Gratis barnmodeller | Startsidan | Saknar pingandet »

19 juni 2004

Fredagsfyran dan efter

Fredagsfyran.

1. Är du anonym utav dig på bloggen?

Nej.

2. Varför tror du folk vill vara anonyma?

Det kan finnas olika skäl när det gäller bloggar. De vill kanske kunna skriva blogg utan att texterna ska sammanbindas med deras yrkesroll kanske? De kanske törs ta ut svängarna lite mer? De kanske har ett ovanligt namn och vill inte att det ska exponeras i rädsla för att bli utsatt för abuse på nätet? Stalkers och knäppisar finns det gott om där ute i cybervärlden.

3. Spelar det någon roll? (fråga 2 alltså)

Ja, för mig spelar det roll. Än mer om personen inte ens har en fungerande mailadress utlagd på hemsidan åtminstone. Då har jag svårt att ta den personen på allvar. Jag har dåliga erfarenheter av folk som inte vågar stå för sina åsikter utan uppför sig som svin under anonymitetens sköna täcke. Det gäller nu inte bloggare, utan jag tänker då mer hur en del anonyma skribenter uppträder på forum, anslagstavlor och dylikt. Kan man inte stå för sina åsikter kanske åsikterna inte är så mycket värda?

4. Hur känns det idag?

I går var en tråkig dag, dåligt väder påverkar alltid mitt humör. I dag ser det lite ljusare ut, solen syns i alla fall utanför fönstret.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 19, 2004 6:03 FM