« God fortsättning | Startsidan | Gmail »

26 juni 2004

DNA-tester positiva

Nääääää! Dra åt helvete. Satans skitstövel. Djävla idiot. Det var min första reaktion när jag läste att mannen som misstänks för mordet på Helen i Hörby misshandlat och dödat sin NewFoundlandshund. Han har tydligen haft för vana att slå sina hundar när de inte löd honom. Ett djävla sätt att behandla sina hundar på. Fegt och helt oansvarligt. Hunden är människans bästa vän, men ibland är människan hundens värsta vän. Sådana människor ska förbjudas att ha hund eller husdjur överhuvudtaget. Att det var en njuffe som han så brutalt hade ihjäl är oförståeligt. En njuffe är en mjuk hund. En hund som inte är aggressiv. En hund som tror gott om allt och alla. Nu har han visst en Golden Retriver, inte helt olik en njuffe i kynnet.

Ja, han verkar vara en riktig sneseglare. Om nu bara hälften av det som skrivs är sant så förtjänar han det epitetet. Att han inte fått träffa sin son kanske har sina rutiga och randiga skäl. Men det har han säkert inte förstått, likt många andra sneseglare inte gör. Jag tänker då på alla långdragna vårdnadstvister män driver in absurdum, varv efter varv i rättsväsendet - utan att förstå sin roll i det hela.

Jag hoppas att DNA-analysen av den sperma som återfanns på den döda flickans kropp och som tydligen pekar ut honom håller ända in i mål, det vill säga att mordet härmed klaras upp. Helen kan äntligen få en gravsten och familjen kanske kan få svar på många frågor och sedan försöka att få lugn och ro i sinnet. Jag tror att rättegången (om det går så långt) kommer att riva upp många gamla sår, men förhoppningsvis kanske de läker sedan.

Hoppet har väckts förut. Tyvärr! Det är många män som varit föremål för utredning och en del har häktats. Men det har visat sig att polisen varit fel ute och utredningen har gått tillbaka till Start. Nu hoppas jag verkligen att de kommit i Mål. Kan de lösa flera andra brott samtidigt får det väl anses som en bonus.

Jag läste i Mitt Aktuellt om att alla borde föras in i ett DNA-register. Jag tycker nog i alla fall till en början att alla udda typer som denna man (han borde ju ha ett antal myndighetsnoteringar på sig) och alla andra som hamnar i myndigheternas register, av olika skäl - ska DNA-testas och föras in i ett svenskt DNA-register. Det är nog svårt att lägga in hela Sveriges befolkning, men riskgrupperna bör kanske föras in? Jag har inget emot ett DNA-register, där alla nyfödda registreras och så många som möjligt av svenskarna läggs in i. Kan bara garantier ges att det inte missbrukas ser jag inget problem med det. Vi övervakas nästan överallt annars numera och på alla andra möjliga sätt. Storebrorssamhället är redan här, mer eller mindre. Vinsten att kunna klara upp grova brott måste vägas mot de eventuella nackdelar som kan upplevas med ett sådant register.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 26, 2004 9:43 FM