« Hearingen i går | Startsidan | Rökförbud på krogen »

13 maj 2004

Nytt säkerhetshål

Precis när många har fått ordning på sina datorer efter masken Sassers härjningar så varnar Microsoft för ett nytt allvarligt hot.

De har hittat ett nytt säkerhetshål i operativssystemet XP, samt olika versioner av Microsoft Windows Server 2003.

Varför blir jag inte förvånad? Varför blir inte folk som köper dessa produkter heligt förbannade och kräver pengarna tillbaka?

Jag ska tamesjutton skicka ett mail till Microsoft och kräva dem på kostnaden för alla uppdateringar som krävs för att kunna använda deras produkter på ett säkert sätt. Det kostar att uppdatera via modem. Den kostnaden ska Microsoft stå för anser jag.

Det nya säkerhetshålet gör att den som använder sig tekniken för att ta sig in i datorn kan se datorns innehåll, ändra och eller förstöra data på datorn.

För att detta ska ske måste man visserligen besöka en hemsida skapad av den som vill in i din dator. Men folks iver att klicka på länkar till höger och vänster, även om de inte har en susning om vart de leder lär göra att många som inte uppdaterat kommer att drabbas.

Handen på hjärtat...när besökte du Windows Update senast. Var det ett tag sedan så är det dags för ett besök. Ladda ned en lagning till lapptäcket Microsoft säljer.

Allvarliga säkerhetsbrister i Symantecs brandväggar gör ju inte saken bättre.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 13, 2004 4:49 EM