« Snart 2.500.000 | Startsidan | Val i skymundan »

17 maj 2004

Guantanamo och Persson

En av de frigivna brittiska Guantanamofångarna säger att han misshandlades och att vakterna filmade övergreppen i lägret på Kuba. Mina tankar går till den svenska killen som sitter där. När ska han få komma hem? Vad gjorde Persson för insats i denna fråga vid sitt USA-besök där han nästan satt i knä på Bush och rodnade som en liten skolgrabb i strålglansen av att få umgås med de stora pojkarna?

Efter det som avslöjats i Irak är det nog ingen som misstror vad den frigivne brittiska Guantanamofången berättar. Håller USA militär på att filma in en långfilm? Skämt åsido. Det är inget att skämta om, men varför dokumentera sina övergrepp?

När jag ändå är inne på Persson:).

Starka kvinnor, som inte jamsar med, är inget som Persson klarar av. Margareta Winberg drabbades av hans barnsliga sätt, nu är det Margot Wallström som får ta del av samma slev. Gång på gång visar Persson att han är en mullig mansgris, inte bara till utseendet utan även till sättet. Jag tycker att han har blivit en enda stor bromskloss. Kan han inte renovera färdigt sin bondgård å det snaraste så att han kan avgå med hedern i behåll och bli en bonde och låta proffsen sköta politiken? Jag misstänker att sossarna lär förlora valet om han sitter kvar ända fram tills dess.
Anders Isaksson, författare till boken "Politikens adel", analyserar Perssons hantering av Margot Wallström. Läs gärna hela artikeln här.
– Det här är vanlig makttaktik. Han ville hålla henne på mattan och nu när han insett att det inte funkar, att det bara gör henne större, vänder han på kuttingen och säger att hon kan bli kvar som kommissionär eller komma hem som statsråd. If you cant beat them, join them, säger han.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 17, 2004 5:58 FM