« Aprilskämt | Startsidan | Hat förtär människan »

1 april 2004

Ny lag angående spam

Från och med i dag (inget aprilskämt) är det förbjudet att sända reklam, som inte är beställd, enligt svensk lag. Konsumentverket har en speciell sida just för detta.

Det framgår inte tydligt och klart vad man kan anmäla tycker jag. Eller så är jag osedvanligt korkad, som inte förstår. Är det bara reklam (spam) från Sverige och övriga EU? Eller kan man anmäla all spam som levereras från världens alla hörn? Jag chansar på det sistnämda. Jag kommer konsekvent att anmäla all spam från och med i dag, tills jag vet vad som gäller.

Jag hoppas Konsumentverket har anställt extraresurser. För om fler än jag anmäler allt, så lär de ha att göra. Fast med tanke på att fylla i ett formulär i tre steg kan nog få vem som helst att skita i det hela och radera mailet istället :(. Det är nog det Konsumentverket räknar med.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 1, 2004 10:23 FM