« Ny lag angående spam | Startsidan | Hjärtinfarktsbehandling »

1 april 2004

Hat förtär människan

Jag satt och åt lunch samtidigt som jag bläddrade i Expressen. Jag är glad att jag hann få i mig sista tuggan, innan jag kom till mittuppslaget. Det är inte samma bild som visas på länken. Bilden i mittuppslaget visar förkolnade och skändade lik upphängda i ett brospann.

Fyra civila brändes inne i sin bil efter att attackerats på öppen gata och om inte det räckte, efteråt skändades deras kroppar. De civila männen skulle se till att transporten av livsmedel till Fallujah säkrades.

Raseri och hat lyste i ögonen på de män och pojkar som dansade av "glädje" under de upphängda liken. Var finns kvinnorna? Känner de samma raseri och hat mot utlänningar? Var styret under Saddam så mycket bättre?

Media i USA har valt att maskera de värsta delarna, men på Internet kan de beskådas i sin helhet. Så den censureringen lär inte hindra amerikanska folket att få se vad som hände deras landsmän. Dessutom dödades fem soldater

Detta kommer, sanna mina ord, att sätta käppar i hjulet för Bush i hans kommande presidentkampanj. Jag kan förstå det amerikanska folket som frågar sig: – Vad gör vi i Irak? Ja, vad gör de i Irak? Vad är det för vits, när till och med civila som försöker bidra till uppbyggnaden av Irak dödas och skändas så barbariskt?

// Annica Tiger

Annica Tiger april 1, 2004 3:41 EM