« Uppgradering | Startsidan | Våldsamma datorspel »

4 mars 2004

Lidl

Jag läste i lokaltidningen att den tyska livsmedelskedjan Lidl ska etablera sig i kommunen. Lidl har fått bygglov. Men exakt när de tänker öppna är oklart.

Lidl är ytterst fåordig om sin etablering. Projektledaren för byggandet av butiken i Upplands-Bro svarar bara:

– Vi har som policy att inte svara på några frågor eller kommentera någonting i medierna.

Lidl kallas för Tysklands hemligaste företag. Det kan jag förstå. Med den negativa publicitet de redan har fått. De tycker inte att kundtoaletter är något som behövs. Jamen, vad ska man göra om man nu råkar bli kissnödig om man storhandlar där? Kissa på sig?

Lidl är inte heller kända för att ha en personalvänlig politik. Många som anställs slutar efter en kort tid.

Nej, jag tänker aldrig handla hos Lidl. Det får vara hur billigt som helst, men det är inget argument för mig. Jag föredrar att handla i livsmedelskedjor där personalen har drägliga villkor, må det kosta några ören extra. Jag vill ha svensk mjölk, inte importerad dito. Bröd och mjölk behöver inte skyfflas över gränserna tycker jag, ja – även många andra varor som produceras i Sverige.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 4, 2004 6:26 FM