« Netsky | Startsidan | Hur ser en hora ut? »

27 februari 2004

Bilder på nätet

Lägg aldrig ut bilder på nätet som du inte vill ska spridas världen runt. Det är väl en sens moral som tål att fundera över.

I går skickades en länk ut på en mailinglista som jag är med på. Jag har förstått att denna länk skickades ut på många andra listor och spreds på andra sätt. Jorden runt. Ja, jag klickade på länken. Men jag valde att snabbt surfa vidare. Jag är inte så intresserad av andras könsorgan rakt i fejan när jag surfar på nätet.

Det gällde några semesterbilder som lagts upp på Spray Foto. För framkallning eller för spridning bara till vänner. Ingen vet? Semesterbilder från Thailand och visst var det fina semesterbilder, men även en hel del bilder från deras sexliv under resans gång. De sistnämda kanske inte var menat att andra skulle se. Jag har ingen aning om hur det funkar på Spray Foto, men förmodligen missade killen att se till att de inte skulle bli allmänna för alla. Eller kanske fattade han inte hur det funkar med bilder på nätet?

Jag funderade på att snabbt ringa killen och tipsa honom om spridningen, men jag avstod. Jag vill inte vara den som alltid lägger mig i. Jag blev däremot glad när jag såg att en annan mailat killen och bilder blev sedan borttagna. Snabbt som attan. Men skadan är nog redan skedd.

Men frågan är hur många har sett dem? Hur många har laddat hem dem? Hur många har speglat dem på andra sajter? På vilka sexsajter kommer de rent porriga bilderna att hamna på? Hur kommer killen att drabbas i framtiden av detta? Hans namn var ganska ovanligt, hade han hetat John Johansson eller Lars Svensson hade det nog inte varit lika stor skada. Hur kommer tjejen att drabbas? Kanske har hon en lillebror som sedermera kanske porrsurfar och får se storasyrran i värsta porrbilden ute på nätet på en obskyr sajt?

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 27, 2004 8:28 FM