« Cashkort | Startsidan | Förväntan »

13 januari 2004

Sekt i Knutby

Religiösa människor skrämmer mig. De är osunda. Ja, inte alla. Det finns en del som faktiskt är helt normala :), med en varm och mänsklig framtoning. Men många s.k kristna människor är bigotta människor med en allmänt osund inställning både till sig själv och till sina medmänniskor.

Jag tänker på denna härva i Knutby, som nu rullas upp och innehåller alla ingredienser en skrämmande kriminalroman brukar innehålla. Svartsjuka. Ond bråd död. Misshandel. Mörkrets makter. Programmerade människor. Patriarkaliskt synsätt. Fundamentalism. Extrem slutenhet. Sekterism. Kultfigurer. Inte undra på att det som hände, verkligen hände. Vad mer finns i garderoberna? I källarna? I tankarna? I handlingarna?

Filadelfiaförsamlingen i Knutby är extremt sluten går det att läsa i dagens Expressen. Varför blir jag inte förvånad? Pastorns ord är lag. Alla underkastar sig pastorns ord och så har de kvinnlig person som närmast kultförklaras som "Kristi brud". Ja, jisses. Deras levnadsregler är bl.a följande;

* Det är mannen som är ledare för kvinnan.

* Feminism är ett uppror mot skapelseordningen.

* Kvinnan är skapad för att fullkomna mannen.

Mitt avståndstagande från denna sekt blir ju inte mindre av att jag noterar att dess talesman är medlem i FRIS (Föräldrar i Sverige – en extremt mansfundamentalistisk gruppering som kallar sig för en nätgerillagrupp som kämpar för män som dragit sina vårdnadstvister i långbänkar till oanade höjder i rättshaveristernas cirkusmanegé). Jag höll på att sätta morgonkaffet i strupen när jag såg honom sitta i TV4:as morgonsoffa. Noll förtroende. Noll tolerans. Noll. O.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 13, 2004 12:00 EM