« Sekt i Knutby | Startsidan | Offentlighetsprincip »

13 januari 2004

Förväntan

Jag börjar bli förkyld. Igen. Väldigt olämpligt nu inför resan. Värme och en förkylning brukar vara en sällsynt dålig kombination. Men den här gången har jag i alla fall tecknat en reseförsäkring :). Ta i trä!

Jag har börjat packa lite smått. Jag är bekymrad över att böcker väger så mycket. Resväskan i sig väger sina modiga 5.1 kg. Det är en fjärdedel av de tillåtna tjugo kg. Bara den. Böckerna (och anteckningsböckerna) jag vill ta med mig väger ungefär lika mycket. Nå, det är varmt i Thailand så jag kanske inte behöver packa ned så mycket kläder :). Ett tag var jag inne på att ta med mig min bärbara, men det projektet har jag lagt på is. Tanken var att jag skulle testa Indesign, trial and error metoden. Men nej, inga datorer – förutom ett besök då på ett Internetcafé då och då för att kolla posten och kanske göra en eller annan dagsanteckning.

Litteraturen jag har valt ut är:

Grafisk kommunikation
Bo Bergström m.fl.
Liber

Svenska skrivregler
(ett måste)
Svenska Språknämnden
Liber

Skrivarboken
Pär och Catharina Ström
Liber-Hermods

Att skriva bättre i jobbet
Barbro Ehrenberg-Sundin m.fl.
Norstedts Juridik AB

Klarspråk på nätet
Helena Englund/Karin Guldbrand
Pagina

Skriv bättre på kortare tid
Nils Petter Smedby
Fonn AB

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 13, 2004 1:56 EM