« Årets 1:a semla | Startsidan | Pastor med penis? »

16 januari 2004

Full kontroll?

Full kontroll. Jag är ett kontrollfreak. Jag har dessutom kvitto på det :). I min Team Management Index-profil (TMI) framgår det klart och tydligt. Jag är en Controller - Granskare - Organisatör, med närliggande roller som Rådgivare, Understödjare, Förvaltare, Avslutare och Producerare. Avdelning fakta, onödigt vetande – men ganska kul att ha gjort en sådan profil. Jag vet att de som rest med mig eller umgås med mig i andra sammanhang håller med om att jag är en kontrollfreak.

Jag har redan beställt via nätet vad jag ska köpa på planet, både på utresan och hemresan. Cigaretter (både ut- och hem), solkräm, en universaladapter för olika elurtag och så på hemresan en flaska vin samt en Chivas Regal till B. Punkt slut. Jag vet redan vad jag ska handla lokalt, med reservation för det jag upptäcker på mina strövtåg. Det är mycket man vill ha när man väl är där, frågan är dock vilken nytta man har av det hemma sedan.

Ibland är det skönt att ha allt under kontroll, i alla fall att tro att man har det. Men stundtals skulle jag bara vilja ge mig hän åt stundens ingivelse. Bara flyta med. Bara vara. Bara finnas. Bara känna. Bara njuta. Men det ger mig en viss trygghet att ha allt under kontroll (eller tro att så är fallet), i alla fall det som ligger inom det jag kan kontrollera – den viljan härstammar från mitt inre och yttre kaos när jag var ett litet barn barn. Det finns mycket som inte är kontrollerbart, eller bara delvis dito. Väldigt mycket när jag tänker efter :). Väder. Vind. Sjukdom. Mode. Trender. Politik. Död. Överraskningar. Kärlek. Otur. Flygplanskapningar. Olyckor. Åldrande. Andras beslut. Andras agerande. Andras tyckande och tänkande. Katastrofer. Osv. osv. osv. Så varför bry sig? Egentligen?

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 16, 2004 7:20 FM