« Thailand | Startsidan | Höns i bur »

11 december 2003

Surfa med modem

Jag vill ha bredband. Nuuuuuuuuuuuuuuu! Att prutta runt med moden är så segt och slött. Det är inte lätt att försöka läsa nyheterna varken Aftonbladets eller Expressens sajt.

När jag började surfa körde jag via 28.800-modem. Det är ändå några år sedan, rättare sagt 1996. Nu kör jag ett 56K-modem, men kommer sällan upp i mer än 45.2. Utvecklingen har alltså inte gått speciellt mycket framåt när det gäller att surfa via vanligt telefonmodem.

Här ute på landet finns inget alternativ. Än. Det finns en fiberkabel i marken några hundra meter från huset, men längre än så har det inte kommit. Längre än så kanske det aldrig kommer.

ADSL funkar ej här ute i obygden, då det är för långt till närmsta telestation. Satellit är ett alternativ, men ack så dyrt. Dessutom minns jag när jag körde det via Tele2 att det bara var full rulle åt ena hållet, andra hållet var man fortfarande likförbenat begränsad till ett vanligt telefonmodems kapacitet. Men att ladda hem saker gick med en djävla kareta. Fast det hade jag inte så stor nytta av. Jag är nog en av de få som inte laddar/har laddat hem mp3:or, filmer eller andra stora filer via nätet.

Jag nobbar helt Kazaa och andra nätverk. Det känns inte safe för fem öre. Dela ut delar av hårddisken till andra? Men vanor och rutiner kan ändras. Det är inget att hyckla om. En dag kanske jag sitter där som en värsta nörd och laddar hem filmer som inte ens har haft premiär eller musik á la masse :). Helt emot mina principer. Men principer är till för att ruckas. Regler är till för att brytas. Eller hur var det nu?

// Annica Tiger

Annica Tiger december 11, 2003 4:10 FM