« Positiv feedback | Startsidan | Reklam »

2 september 2003

Ikeabordet

Jag läste en intervju i helgen. Det var Leif G W Persson som var på tapeten. Han är känd för att sticka ut hakan. Han oxå. Han har tidigare påstått och det är inte alls utan täckning (med tanke på hans insikter i det hela via sitt arbete), att mörkertalet av förekomsten av våld mot kvinnor är bra mycket större än antalet anmälningar.

I artikeln påstår han att nio av tio hustrumördare går fria. Mannen kommer med historien, serverad på sitt sätt.
– Vi bråkade och sedan tog hon bilen och stack.
Han utelämnar delen där han slog ihjäl henne. Leif G W Persson påstår och jag tvivlar inte en sekund på det, att om mannen lyckas gömma kroppen väl (vilket inte är så svårt) och sedan lyckas hålla tätt så är biffen klar. Sett ur mannens perspektiv.

Det går även bra att gå fri, även om nu polisen hittar liket. Här drogs det s.k Ikeamordet fram. En man påstod att han och kvinna buggat i vardagsrummet och sedan hade hon fallit och slagit ihjäl sig på Ikeabordet. Att han inte ringde och anmälde det hela motiverade mannen med att han var rädd.

Ja, med tanke på att han nästan slagit ihjäl sin förra fru kan man kanske förstå det. Ironi! Hur som haver. Mannen blev frikänd. Rätten menade på att det inte var helt uteslutet att mannens berättelse var sann. Leif G W Persson menade på att det det är omöjligt att bugga ihjäl någon mot ett Ikeabord. Jag är böjd att hålla med. Med tanke på det skräp som Ikea brukar sälja. ;)

// Annica Tiger

Annica Tiger september 2, 2003 3:06 FM