« Newfoundlandshund | Startsidan | EMU en struts eller ett val? »

27 augusti 2003

Svensk kassatjänst

Svensk kassatjänst ter sig som ett skämt för den oinvigde. Det vill säga oss alla. Jag har lantbrevbärare, av henne kan jag köpa frimärken, betala räkningar, få ut pengar, lämna och ta emot paket i en och samma bil. Men häromdagen behövde jag ta ut pengar efter att lantbrevbärarturen gått. Jag sov och hörde inte henne tuta utanför grinden.

I Bro har Svensk kassatjänst ett kontor bakom Statoil-macken. På en yta inte större än vårt lilla badrum köade nio personer. Jomenvisst. Det gick bra att få ut sina pengar, mot en viss avgift. Men att köpa ett litet frimärke, det gick sig inte. Då hänvisades jag till ICA, på andra sidan centrum. Inte heller gick det att få ta ut mina två postförskott jag hade för avsikt att få med mig hem, fastän Svensk kassatjänst huserar i samma hus som brevbäringen. Nej, då fick jag styra kosan mot brevbärarentren och ringa på. Efter ett tag kom en farbror brevbärare ut och hjälpte mig.

Jag är ung och frisk och kan ta detta som ett enda stort skämt, men hur sjutton upplever våra äldre pensionärer detta sammelsurium, denna parodi på nya Posten?

// Annica Tiger - med spring i benen

(som Annika riktigt påpekade heter det
Svensk kassaservice och inget annat.)

Annica Tiger augusti 27, 2003 7:33 FM