« Hundar och jobb | Startsidan | Trött är bara förnamnet »

19 augusti 2003

Atkins-diet livsfarlig

En ung flicka i USA fick hjärtsvikt och dog. Förmodligen beroende på att hon hade gått på Atkinsdieten i ett par veckor. Brist på viktiga mineraler och vitaminer är ett resultat av denna diet. Tyvärr så har den blivit enormt populär, tack vare eller ska man säga på grund av att många kändisar och fotomodeller använder/använt denna metod och gör dessutom reklam för den. Prisad vare Atkins.

Att unga flickor eller killar ska behöva späka sig för att bli smala eller smalare är rent ut sagt fördjävligt. Vad är det för samhälle som har sylfider och smala stickor som norm? Barn måste få vara barn. Ungdomar måste få vara ungdomar. Att banta och späka sig i den åldern är inte bra för kroppen. Det är inte heller bra för oss vuxna, för den delen.

När jag var ung var Twiggy en modell på modet. Trådsmal. Urgröpta kinder. Hon såg ut som en smal sticka. Men inte minns jag att jag eller mina kompisar svalt oss för att se ut som henne. För hon var inte snygg. Hon såg enbart sjuk ut. Vilket många av modellerna gör även nuförtiden.

Fram för fler mulliga modeller. Kvinnor som ser ut som kvinnor.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 19, 2003 2:54 FM