« Blogstafetten | Startsidan | 55+ »

20 september 2008

Vad skulle du gjort?

Ibland är det tur att man inte vet allt. I dag när jag var hem till B. som jag brukar varannan helg för att hjälpa honom att handla med mera....så fick jag höra vad som hände honom för några veckor sedan. Det var hans brorsdotter som frågade på Coop om händelsen och då kom B. på att han inte berättat det för mig, jag misstänker att det var avsiktligt att inte berätta det för mig, men nu blev han ju tvungen då jag stod som ett enda stort frågetecken när de pratade.

Jag är glad ändock att jag fick reda på det först i dag. Hade han ringt samma kväll och berättat vad som hänt hade jag nog inte kunnat sova. Även om vi är skilda och inte har bott ihop sedan måmga år är vi fortfarande goda vänner och vänner bryr man sig om. Bryr man sig inte om är man ingen vän. Så enkelt är det, i mina ögon. Hur det är i andras ögon kan jag ibland fundera över, speciellt vänner som inte längre känns som vänner.

Vad som hände? Ja, vad skulle jag ha gjort och vad skulle du ha gjort om du kliver ut genom ytterdörren och så står det en man med en kniv i ena näven i en hotfull position? Jag skulle förmodligen ha kissat på mig av rädsla för våld och hot är för mig så fjärran från min egen natur att jag till och med har svårt att ens tänka mig in i en liknande situation.

B. hade hela huset upplyst eftersom det hade börjat mörkna ute och bilen stod parkerad vid huset. Ingen torde kunnat undgå att se att huset ej var tomt och öde. B. hade pysslat lite i trädgården och bara gått in en kort sväng och gick ut och mötte då denna person stående vid ytterdörren. B. må ha sina problem med att gå utan kryckor ibland men hans överarmar är det inget fel på.

Det räcker med att jag skriver det, så har jag inte berättat för mycket om vad som hände med den knivbeväpnade mannen och en av de två som stod nere vid garaget. Alla tre försvann snöpligt in i skogen, även den tredje som inte varit i närkontakt med B.

Hur de hittat till vårt hus, mitt inne i skogen kan man ju undra över. Jag har mina misstankar - men jag behåller dem för mig själv. Jag är inte skriven där längre och jag är inte skriven där jag bor nu heller för den delen.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 20, 2008 6:57 EM