« Djurplågeri | Startsidan | Datorstrul »

19 oktober 2007

Okey att ha sex med personer som sover?

I mina ögon är det stor skillnad mellan att vara vaken och att sova. Jag har inga problem att avgöra om någon sover eller inte. Det torde väl de flesta inte ha några som helst problem att avgöra. Människor rör sig i sömnen, men inte kan det jämföras med rörelsemönstret när man är vaken.

En man friades för våldtäkt eftersom hon sov och han trodde, säger han i alla fall, att hon var vaken.

Men hallå!!!!! Brukar han använda uppblåsbara dockor i normala fall som inte säger ett pip eller på annat sätt reagerar eller har några som helst mänskliga drag? Det kan verka som det. En normalt funtad människa har väl inte sex med en sovande människa utan att märka att personen i fråga sover och inte är vaken?

Mannen berättade under hovrättsförhandlingen att kvinnan gnidit sig mot honom och att han inte uppfattat att hon sovit. Hovrätten menar att den förklaringen "inte är så osannolik att den utan vidare kan avfärdas".

Hur resonerar hovrätten? Man är normalt två under ett samlag och bägge är vakna, eller bör vara det. En sovande person kan knappast ge samtycke. Om inte samtycke har getts så är det ett övergrepp.

Jag tycker närmast att detta ger signaler om att det är okey att sätta på sovande personer och sedan bara bortförklara det hela med att "jag trodde att personen var vaken" och därmed inte behöva ställas till svars för sina handlingar.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 19, 2007 4:08 EM