« Underligt klimatskattepaket | Startsidan | Funderingar över livet »

19 september 2007

Fastighetsskatt, smileys och sjukvårdsslarv

Ett uppenbart löftesbrott säger Villaägarnas riksförbund. Regeringen kommer att komma med ett nytt alternativ till fastighetsskatt som inte riktigt uppfyller de kriterier som utlovades som vallöfte. Regeringen verkar reta upp fler och fler, inte undra på att deras opionionssiffror sjunker drastiskt.

– 55 procent av fastighetsägarna kommer att få betala fastighetsskatt på samma sätt som förr?

Givetvis är det inte de som äger mångmiljonkåkar i de fiiiiiiiiiina områdena som drabbas utan vanligt folk i kåkar med mer normala priser. Vilken vanlig löntagare har råd att köpa en tio-miljoners kåk i Filippa Reinfeldts-land?

Själv har jag inget emot att vi återgår till den gamla ordningen - fastighetsskatt i paritet med husets värde. Det är mest solidariskt. Fast ordet solidaritet finns inte i Alliansen vokabulär. Det är en sak som är säker.
--------
Snacka om slarv! Hur kan man glömma att ta bort en meter gasbinda?

Normalt efter en operation av det här slaget är att man avsiktligt lämnar kvar gasvävnadstamponad som ska tas bort i samband med återbesök. I kvinnans fall glömde läkaren att avlägsna den en meter långa och en centimeter breda gasbindan.

Jag har själv genomgått en operation av bihålorna på 80-talet och jag var inlagd i ett par dagar tills det var dags att åka hem och det sista de gjorde var att bedöva näsan via långa pinnar och sedan dra ut en meter gasbinda från vardera näsborre. De drog och drog och jag tyckte det kändes som flera meter :-). Nu verkar det vara mera vara in och ut - samt dålig eftervård och att glömma att ta bort gasbindan är mer än lovligt oansvarligt.

Tur att hon inte drabbades av komplikationer. Jag kan ju tänka mig hur denna gasbinda såg ut efter tre och en halv månad.
--------
Grattis till den lilla roliga textförgyllaren - smileys som i dag fyller 25 år sägs det. Jag gillar inte HTML-smileys som visas i form av gubbar men rena textsmileys är något jag använt själv sedan 1996 i text.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger september 19, 2007 2:50 EM