« Nyckelord? Feeds? | Startsidan | Extraval, men på vilka grunder? Egentligen? »

16 augusti 2007

Varför blev inte Reinfeldt glad åt årets avtalsrörelse där de lågavlönade kvinnorna kämpade till sig högre reallöner?

Det borde han ha blivit tycker jag.
Nu är det ju de lågavlönade
som ska få ta del av kakan, eller......?

Statsminister Reinfeldt har gjort några resor runt ut i verklighetens Sverige (den han själv med all sannolikhet sällan ser i vanliga fall) nu i vår för att se hur den vanliga (läs låginkomsttagaren) människan har det, bland annat vårdbiträden inom vården. Han sa sig förstå deras problem. Ja, vad skulle han annars säga - ansikte mot ansikte?

Statsministern vill gå vidare och nu är det låginkomsttagarnas tur. Ja, han vill och vill. I realiteten är det ett löfte som måste infrias - men frågan är var pengarna ska tas.

Varför blev han inte glad åt årets avtalsrörelse där de lågavlönade kvinnorna kämpade till sig högre reallöner. Framgångsrika avtalsrörelser för lågavlönade är tydligen mer ett bekymmer än ett glädjeämne. Så var det med det förståendet av deras problem.

I talet i Waxholm där Reinfeldt kan känna sig trygg då de flesta där med all sannolikhet är moderater, som tjänat hyfsat så här långt på Alliansens politik. Att Reinfeldt nu poängterade att det var låginkomsttagarnas tur kanske kunde kännas lite malplacerat.

Att skattesänkningarna sker till priset av en raserad välfärd är det nog få av Waxholmsborna som bryr sig om. Det är ju ändå de som tjänat mest på Reinfeldts politik. Orden solidaritet och folkhem är nog inga ord de torde använda sig av i sin vardag.

Ja, vart ska pengarna tas? Jag börjar bli lite orolig. Jag vill inte se en re-run av hur det gick till slut när de borgeliga hade makten. Det vill nog inte Alliansen heller. Men hur ska de finansiera allt som utlovats?

Jag tycker han tar allt i fel ordning. Moderaterna kallar sig ett arbetarparti. Alltså bör de satsa på dem först och främst, vilket jag inte tycker att de gjort. För mig är även arbetare de personer som har arbetat, men som för tillfälligt är sjukskrivna eller arbetslösa. Men dem bryr sig inte Reinfeldt ett skit om, förutom att krama ur bidragssystemet så mycket det bara går för att finansiera sina vallöften.

Jag såg en snutt på TV där han i sitt tal ojade sig över hur det måste kännas för en person med en lön på 17.500 att det gick arbetslösa med 80% ersättning som vida översteg dennes lön. Det är inget bra argument i mina ögon. Jag tror å andra sidan att den personen som bara tjänade 17.500 skulle vara oerhört tacksam att vid arbetslöshet få 80% av sin lön.

Försök inte sätta kilar i folkhemmet. Försök inte underminera den solidaritetstanke som folkhemmet är uppbyggt på.

Andra bloggar om:
, , , , , , och .

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 16, 2007 9:53 FM