« Bildgåta | Startsidan | VM i fotboll för hemlösa »

5 augusti 2007

Fler och fler trillar av pinn i tid och otid nu

Jag vet inte om det är för att jag själv börjar komma till åren som jag uppmärksammar alla som avlider? Bergman och Forsell, må deras andar vila i frid. Nu läser jag att Lee Hazlewood har avlidit.

Många av er som läser detta kanske inte ens vet vem han var. Han var en countryartist med stort C. En unik mörk röst som gjorde att det bara rös i kroppen när jag lyssnade på hans skivor - ja, på den tiden var det LP som gällde. Jag hoppas de släpper en samlingsbox nu på CD.

Nancy Sinatra sjungandes ”These boots are made for walking” har nog de flesta hört, utan att veta om att det var ett verk av Lee Hazlewood.

Ytterligare en countrystjärna har nu slocknat. R.I.P

För att inte bli för gravallvarlig måste jag berätta om mina funderingar kring uttrycket ”trilla av pinn”. Det måste vara taget från hönsens värld. De sitter ju på pinnar och sover. De dör ofta på natten och trillar då av pinnen och ligger stendöda i gödselbingen under sovpinnarna. Har någon en annan förklaring var uttrycket härstammar ifrån vore det roligt att få veta det.

Andra bloggar om:
och

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 5, 2007 6:52 EM