« Svensk färskpotatis och svensk matjesill, om jag får välja | Startsidan | Ny dator på G »

25 juni 2007

Behåll CSN as it is!

Vad är vitsen med att låta bankerna sköta utlåningen till studenter istället för som nu CSN? CSN har funnits så länge jag kan minnas och ja - jag har studielån jag fortfarande betalar av och lär få göra tills jag fyller 68 eller trillar av pinn tidigare.

Men vitsen med CSN är att alla behandlas lika eller ska så göras. Jag har inga negativa erfarenheter av CNS. Visst ibland har det varit svårt att få tag på någon via telefon, men det har förbättrats under åren.

Risken med att bankerna ska ta över det hela är flera, bland annat kommer de att ge studielån i samma omfattning som CSN? Varför ska bankerna hantera studielånen och vad jag kan tänka mig tjäna kovan på uppräkningen som sker varje år. Eller kommer bankerna att snällt överlämna de pengarna till statskassan? Nopp! Skulle inte tro det.

Inget tycks vara heligt för Alliansen när det gäller att privatisera.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 25, 2007 1:03 EM