« Hur kan man glömma bort över en miljon? | Startsidan | Tvätt och datorpyssel »

3 februari 2007

Hur vore det om Anders Borg lade sig en timme tidigare på kvällen?

Jag läste i Metro i går att finansminister Anders Borgs resor till utlandet kostar upp till 10.000 kronor extra varje gång. Han kräver att regeringsplanet hämtar upp honom på Skavsta flygplats, nära bostaden i Katrineholm. So far har dessa extra landningar kostat oss skattebetalare 80.000 kronor och vi är bara inne i början på februari.

En gång flögs regeringsplanet ned redan kvällen innan finansministern skulle åka till Luxemburg. Den övernattningen för besättningen kostade säkerligen en hel del. Finansministern kräver också tydlligen ibland att en mellanlandning görs för att han ska kunna stiga av vid Skavsta vid hemresorna. Lite divalater kan jag ana. Ett flyplan är inte som en buss som lätt kan stanna vid nästa hållplats om man trycker på ”Stanna”.

Jag bara baxnade när jag läste om hans motivering ”Jag måste vara utvilad” och om regeringsplanet hämtar honom vid Skavsta får han sova ända till fem istället för att stiga upp fyra på morgonen. En dyr timme. Vore det inte mer praktiskt om han lade sig en timme tidigare på kvällen? Om han nu ska sussa i sin egen säng.

En taxiresa till Bromma lär bli ett bra mycket billigare alternativ. Än billigare skulle det bli om Anders Borg planerade sina resor lite bättre och är i Stockholm de dagar han ska iväg på flygturer. Han får väl göra som så många andra, veckopendla. Det är många som tvingas till detta, då jobb/jobbet inte finns där de bor.

Det var mycket kackel om när förra regeringen använde regeringsplanen, men vad jag kan se so far har inte nuvarande regering några som helst skrupler när det gäller användandet av detta dyra transportmedel. Det finns traditionella andra sätt att resa på, men det är väl ballt att flyga eget svenskt regeringsplan motsvarande USA:s ”Air Force One”?

Visst ska regeringsplanen användas, men till viss måtta. Biståndsministerns resa runt i Afrika kostade runt 600.000. Den sammanlagda flygtiden var 25 timmar. Vad är det för fel på reguljärflyg?

Småfolket ska få sämre, bidrag dras in till höger och vänster till organisationer och föreningar som verkligen gör nytta. Då snålas det minsann. Jag tänker på alla andra som måste kliva upp tidigt varje morgon. De får anpassa sig och gilla läget. Men det är väl skillnad mellan folk och fä? Alliansen och deras manér är inget jag kan identifiera mig med. Folklighet noll. Verklighetsuppfattning noll.

Andra bloggar om: , och

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 3, 2007 4:02 EM