« Motion Picture Association, MPA, FBI och svenska Antipiratbyrån undervisar svensk polis i fildelarjakt | Startsidan | Begynnande senildemens ;-)? »

19 februari 2007

Då var det dags för kapitel rubriksättning igen då!

Madeleines hundflicka jobbade svart.
Jag tänkte att det kan ju inte vara sant att hon anlitat en hundflicka svart, som rubriken antyder. Vilket också inte var med sanningen överensstämmande. Hunddagis utnyttjade svart arbetskraft, hade inte det varit en mer relevant rubrik? Fast då hade det inte lockat lika många läsare.

Maria jobbade som hundvakt åt bland andra prinsessan Madeleines hund Zorro på ett hunddagis på Östermalm. Hon säger att hon fick 27 kronor i timmen, svart.
– Jag känner mig utnyttjad, säger Maria till Expressen.
Hunddagiset ligger i den fashionabla stadsdelen Östermalm i Stockholm.
– Många rika människor lämnar in sina hundar där. Bland annat tog vi hand om prinsessan Madeleines Jack Russell-terrier Zorro, säger Maria.

Ja, jag förstår att Maria känner sig utnyttjad. Men det är hunddagiset som har utnyttjat henne och inte som rubriken antyder lillprinsessan, som förövrigt numera har bytt hunddagis.

Maria vände sig till Syndikalisternas fackförbund. De lyckades inte så bra med förhandlingarna, för ägaren av hunddagiset anlitade en advokatfirma som verkligen utnyttjade situationen till ägarens fördel genom att ge Maria skulden, via skrivningen "i förekommande fall arbetstillstånd". Svart arbetskraft har sällan arbetstillstånd, det är därför de ofta tvingas att ta jobb till rena rama slavlönerna.

Ett 15-tal syndikalister blockerade ett hunddagis på Östermalm i Stockholm på måndagsmorgonen. Fackförbundet protesterade mot behandlingen av en anställd. Ägare och kunder hindrades från att ta sig in i lokalen.

Nu vet jag inte hur många hunddagis det finns på fashionabla stadsdelen Östermalm, men finns det fler än ett så tycker jag nog att de ska publicera namnet på hunddagiset, för annars blir det i förlängningen så att artikeln omedvetet kan tyckas misstänkliggöra de andra.

På tal om hundar. Idel ädel adel. Ädel är den dock inte alltid.

– Nu ska du få din jävel.
Adelsmannen slog sin hund Tusse blodig och vimmelkantig med en machete....När polismännen hittade Tusse befann han sig blodig och vimmelkantig i ett rum med blodstänk på golvet och väggarna.

Mannen, ja - jag vill inte kalla honom för adelsman, fick bara böter. Historien täljer inte om han fortfarande har kvar hunden. Men jag anser att behandlar man sin hund på detta sätt har man förverkat sin rätt att ha hund.

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 19, 2007 4:03 EM