« Money makes the world go round | Startsidan | Bloggtreklöver 115 »

6 februari 2007

Att mobbas på nätet är inget nytt

Hon mobbas för sin blog skriver Aftonbladet. Jag vet inte om det är bloggen eller personen bakom som mobbas, det är kanske svårt att avgöra.

Det är inte bara unga kvinnliga bloggare som mobbas på nätet, en och annan man drabbas med all sannolikhet av detta fenomen. Artikeln ger en fel bild av verkligheten. Många mobbas på nätet. Det är ingen nyhet. Jag hörde på nyheterna häromdagen att det är många barn och ungdomar som mobbas/rent av hotas på sajter som Playahead och liknande sajter. I princip alla som lägger ut en hemsida och/eller deltar i diskussionsforum på nätet kan drabbas av detta.

Jag som varit aktiv sedan 1996 på nätet har sett/hört många exempel på detta under årens lopp, en del riktigt grova saker som till och med fått mig att baxna, luttrad som jag är så är inte det lätt att få mig att baxna kan jag säga som en parantes.

Andra bloggar om: , och

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 6, 2007 1:24 EM