« SVT | Startsidan | Dammsugarpåsar »

4 januari 2007

Nostalgiblogning

Jag brukade inte bara ta upp ett ämne i varje text förr i världen när jag började skriva dagbok/reload på nätet 1997. Kategorisering i olika ämnen var det inte tu tal om på den tiden. Det var blandade tankar, huller om buller, ofta ändå med en viss röd tråd som höll texterna samman.

Jag tycker om mitt blogverktyg för det förenklar, men just det faktum att man kan (bör) kategorierna sina texter känns inte helt okey alla gånger. Jag hade kunnat göra tre separata inlägg nedan, men valde att skriva lite som jag gjorde förr. Lite nostalgiblogning med andra ord.

Ban Ki-moon backar om dödsstraffet. Han har väl fått x antal påtryckningar inom organisationen att så göra. Men en liten Brask-lapp klämde han in.

Ban Ki-moon tillägger dock att avskaffandet av dödsstraffet i världen bör vara "en långsam process", rapporterar nyhetsbyrån AP.

Inte för att jag förstår varför det bör vara en långsam process. Gör processen kort.

Jag läste om att 2007 spås bli rekordvarmt. Det är med kluvna känslor jag läser detta. Jag tycker om sol och värme. Jag är glad att det inte är en meter snö och minus 15 grader just nu, fast det egentligen borde vara det. Jag skulle inte ha något emot att se fram emot en kanonsommar, med mycket sol och värme. Kluvet. Kluvet. För det som jag vill ha är egentligen inget att sträva efter.

SMHI säger att årsprognoser är osäkra. Men meteorologen som citeras håller med om att 2007 sannolikt blir mycket varmt. Detta på grund av fortgående växthuseffekt och väderfenomenet El Niño i Stilla havet.

Jag har tre barnbarn. När de växer upp och skaffar egna barn hur kommer världen att se ut då? Hur kommer klimatet att förändra människors livsvillkor? För jag tror på att vi har och håller på att förändra jorden till en obrukbar planet i längden.

Aftonbladets och Expressens skriverier har jag slutat tro på. Jag är mer benägen att tro på Rapport och Aktuellt och dess nyhetsrapportering. Men ibland blir det fel även för dem. En sanning är aldrig sannare än källan, om den är sann överhuvudtaget. Här har det kablats ut att planet har hittats och 12 personer överlevt. Det har jag sett, hört och läst via olika svenska nyhetskällor. Nu kommer besked om motsatsen gällande planet som försvann från radarskärmen för fyra dagar sedan.

Planet av typ Boeing 737-400 med 102 personer ombord försvann i måndags från radarskärmarna under en inrikesflygning mellan öarna Java och Sulawesi. Både flyg och fartyg har sedan dess förgäves sökt efter planet. I tisdags uppgav myndigheterna felaktigt att planet hade hittats och att det fanns tolv överlevande. De falska uppgifterna kom från en by och spreds vidare till myndigheterna av polisen.

Vem tjänar på att sprida sådana felaktiga uppgifter? Eller är det sant och myndigheterna döljer något? Vem kan man lita på??

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 4, 2007 3:39 EM