« Underbara älskade | Startsidan | Bloggtreklöver 112 »

1 december 2006

Ska Internet bli terroristernas nästa vapen?

Jag har skrivit om detta några gånger förut och ställt frågan, när och inte om terroristerna ska börja använda Internet som ett vapen i sin kamp. Med tanke på att så mycket viktig samhällsinformation och samhällsfunktioner numera finns på nätet så tror jag bara att det är en tidsfråga när något allvarligt sker.

Usama bin Laden och al-Qaida-anhängare må bo i hur många grottor som helst, vilket är nidbilden av dem. Men alla hans anhängare bor inte i grottor och många av dem misstänker jag är högt utbildade och dedikerade nog att genomföra sabotage via Internet. Enkelt och bekvämt. Inga självmordsbombningar och därmed inga förluster för dem inom de egna leden.

Nu tycks det som om USA har fått stora skälvan och misstänker att hotet via Internet är en realitet.

Den amerikanska regeringen har varnat den privata amerikanska finansmarknaden för ett al-Qaidahot om en angrepp mot aktiehandel och bankaffärer på nätet. Hotet gäller från fredag och hela december. En talesman för säkerhetsdepartementet sade att den islamistisk gruppen tänker bryta sig in i och förstöra aktiemarknadens och bankerna databaser. Departementet sade att det inte har något bevis som bekräftar hotet men att departementet gått ut med varningen av säkerhetsskäl.

Denna varning måste ha föranletts av ett hot eftersom de säger att hotet ska vara en hämnd för att USA håller fångar på Guantanamobasen på Kuba. Nå, jag tror väl att Usama bin Laden och al-Qaida har många andra anledningar att skylla på.

Jag hoppas att detta är ett tomt hot. Jag vill inte att Internet ska bli ett verktyg för terrorism. Men det är säkerligen en naiv önskan från min sida.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger december 1, 2006 9:02 FM