« Inga julvibbar | Startsidan | Alla ska vara med »

5 december 2006

Blöt som en hund

Det finns ett uttryck - blöt som en hund. Jag som haft hundar, dessutom hundar (NewFoundlandshundar) som har _MYCKET_ päls, har all anledning att känna till uttryckets innebörd. Deras päls samlade vatten och när de kom in och skakade på sig flög det vattenstänk ända upp i taket. De dagar då det var lervällingsvatten var det inte såååå roligt.

Blöt som en hund

Jag har aldrig överfört begreppet på människor eller mig själv. Men i dag säger jag bara - i skrivande stund är jag blöt som en hund. Jag gick från Liljeholmen och hem, med mitt lilla ihopfällbara paraply. Men jag hade lika gärna kunna vara utan detta paraply, för det regnade snett från alla håll och vinden vände stundtals paraplyet ut och in.

Nej, det här känns inte okey. Hällregn, plusgrader och det den 5:e december. Väderprognosen ser inte lovande ut för kommande 10 dagar noterar jag. Jag läste även detta nedan i dag:

Snön på väg att försvinna för alltid. Om tjugo år har stora delar av Sverige glömt hur man åker skidor och Vasaloppet är ett minne blott.

TV-meteorologen Pär Holmgren förutspår detta.

- Snögränsen är ett av tydligaste exemplen på att vi får ett varmare klimat.

Ja, han borde väl veta, om någon. Jag kan bara rent lekmannamässigt tycka att något känns fel. Helt fel.

// Annica

Annica Tiger december 5, 2006 3:44 EM