« Bloggtreklöver 112 | Startsidan | Tigers tigeralmanacka 2007 »

2 december 2006

Anonyma troll går fetbort

En fråga i en av kommentarerna i går:

Hur gör du för att fuska till dig en bra plasering på bloggtoppen? Har du någon slags bot?

Placering heter det förövrigt.

Frågeställaren var givetvis anonym.
Den mailadress som angavs var inte korrekt.

<krix@gmail.com>: host gmail-smtp-in.l.google.com[66.249.93.114] said: 550 5.1.1 No such user w40si21312502ugc (in reply to RCPT TO command)

Jag har inte ens en susning om vad en bot är, men det har tydligen frågeställaren. Någon kanske kan förklara för mig vad en bot är?

Bloggtoppen sållar ip-nummer, inga utländska träffar räknas vad jag har förstått och ett ip-nummer räknas bara en gång per vecka, om jag inte fattat sakernas tillstånd fel. Så att fuska sig till en bra placering är nog ganska svårt. Det hoppas jag i alla fall, annars visas inte korrekt information. En annan fråga är också varför ska man försöka fuska sig till en bra placering? Vad vinner man på det?

Det är tråkigt med folk som inte ens kan kommentera under eget namn och med korrekt e-mailadress. Då har man något att dölja eller så skäms man för sitt agerande, alternativt inte kan stå för sina åsikter/kommentarer.

Jag fuskar mig inte till någon bra placering.
Tråkigt med sådana beskyllningar.

BTW - häromdagen var det en person som ringde upp en annan bloggare och frågade efter mitt telefonnummer. Varför inte maila mig direkt och fråga? Inte för att jag skulle lämna ut det om jag tyckte att personen verkade suspekt. Men bara att bemöda sig att ta reda på en annans persons telefonnummer för att få reda på mitt dito ger mig dåliga vibbar.

Andra bloggar om: och

// Annica Tiger

Annica Tiger december 2, 2006 4:04 FM