« Partipiskan kommer att vina | Startsidan | Nordea tröttnar - ingen ersättning till lurade bankkunder »

3 oktober 2006

Säg att du älskar mig

Innan min dotter åkte hem hann vi gå på bio i söndags. Det blev "Säg att du älskar mig", kanske inte det val jag skulle ha gjort - men tiden passade innan tåget skulle gå.

Filmen var bra och borde nog ses inte bara av ungdomar utan även av föräldrar och andra som arbetar med ungdomar. Det är ett viktigt ämne som tas upp. Nej, det är många viktiga ämnen som tas upp. Mobbing. Sexövergrep. För mycket festande än vad som är nyttigt. Viljan att bli sedd. Viljan att bli älskad för den man är. Hur svårt det är som förälder till en tonåring. Hur det fungerar i skolan nuförtiden. Varför kallas tjejer horor om de bejakar sin sexualitet, men killar bara är tuffa och balla? Rättegången var ett stort fucking skämt, med det sedvanliga försöket att skuldbelägga den unga flickan som utsatts för våldtäkten. Jag förstår att tjejer/kvinnor som blir våldtagna drar sig för att göra en anmälan. Sjukt. Men tyvärr tämligen vanligt misstänker jag.

Nu fick jag ett ansikte till den minnesplats som byggts upp på olycksplatsen där en av skådespelarna omkom i en bilolycka. Jag åker ofta förbi där minst en gång i veckan.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 3, 2006 8:08 EM